La inceputul anului  2009 am descoperit cu stupoare ca exista chimicale extrem de periculoase si extrem de nocive in produsele pentru bebelusi. In luna iulie a aceluiasi an  am deschis blog-ul si am inceput sa vorbim despre sapunuri naturale, avand deja in minte ideea ca trebuie sa producem sapunuri fara chimicale. Mesajele si reactiile pozitive ale familiei, prietenilor si oamenilor,  necunoscuti la acea data, ne-au indemnat si ne-au motivat sa abordam  punerea in practica a  acelei  idei, inovative,  la acel moment.
 
Astfel, ne-am apucat de lucru serios si in  15 septembrie 2009 am lansat oficial marca si site-ul Soapmill, devenind primii producatori romani de sapun cu adevarat natural. Momentele de inceput au fost uluitoare! Odata cu primele comenzi si expedieri am inteles importanta realizarii si muncii noastre, iar  bucuriile si  emotiile star-up ului  nu pot fi uitate.
Poate te intrebi si tu de ce am ales un nume in engleza, in conditiile in care punem un pret foarte mare pe faptul ca suntem producatori romani. Explicatia este simpla, iti va placea si tie, asa cum ne-a placut si noua! In Anglia secolului 18, morile de sapun erau mici fabricute care pregateau si taiau sapunul. Noi aveam un mic atelier de sapunuri naturale, asa ca aceasta comparatie ni s-a parut ca reflecta cel mai bine ceea ce faceam noi atunci: produceam sapun natural dupa metode vechi, dar cu ingrediente strict vegetale. Pentru ca am plecat la drum cu ideea sa producem numai sapunuri vegan, fara niciun adaos strain naturii. Zero chimicale in adevaratul sens al cuvantului. Am ales numai uleiuri si unturi pretioase, cu proprietati de hidratare si ingrijire deosebite, creand o linie de sapunuri solide cu adevarat naturale. si deosebite.
 
Iar acum numele Soapmill  se potriveste mult mai mult, mai ales ca  produsele noastre pleaca si in afara Romaniei.
 
Ne place sa spunem ca astazi Soapmill, este rezultatul unei muncii de echipa, echipa care este caracterizata prin  pasiune si profesionalism, care lucreaza,. Asculta, produce si  rezultatul  este produsul Soapmill. Ne motiveaza comentariile si onservatiile prietenilor nostri ca sapunurile noastre sunt consistente, hidratante si deosebit de cremoase.
 
Motivati  si incurajati, am trecut in anul 2010 cu planuri mari. Acela a fost anul in care am crescut rapid, lansand in ianuarie produsele lichide 3 in 1uleiurile pentru corp si masaj, in mai cremele naturale si unturile bio, Gama noastra s-a imbogatit constant cu noi linii de produse cosmetice 100% naturale.
 
In toata aceasta perioada, gandul certificarii organice a produselor a inceput sa prinda radacini si sa se dezvolte pe tot parcursul anului 2010. Ne-am dorit o certificare bio pentru ca este maximul de recunoastere pentru un producator, iar in Romania nu existau cosmetice bio decat din import. Inspiratia a venit din partea Austria Bio Garantie, singurul institut de certificare din Austria, care ne-a incurajat, ne-a sustinut si consiliat in obtinerea unei certificarii unice.
 
In februarie 2011, ne-am trecut in palmares o recunoastere extrem de importanta: am fost al treilea producator de cosmetice din lume care a obtinut certificarea bio conform singurului standard national din lume, cel austriac, si, totodata, Soapmill a devenit primul producator din S-E Europei care a obtinut aceasta certificare.
 
Suntem, in continuare, singurii producatori romani de cosmetice certificati bio conform acestui standard si ne straduim sa ne mentinem pozitia castigata, astfel detinem  doua game certificate bio categoria “ Cream”- creme organice 100% naturale, si categoria “Liquid”- produse lichide 3 in.


Povestea continua: in 2015, Soapmill , se reiventeaza, pe langa  membri noi ai echipei sale, micul nostru laborator   testeaza  reteta  “ Soapmill By  NTN  natura-traditie – natural “,  respectiv intoarcere la natura- traditia si ingretientele naturale “ care isi gaseste locul in satul Gabud  din judetul Alba , un satuc intre dealuri, inconjurat de padure, unde fiecare anotimp te intampina cu naturaletea si frumusetea lui si unde  cultura de lavanda este la ea acasa, prin traditie.
 
Produsele noastre sunt reformulate, contin ingrediente active, naturale, combinate dupa retete unice, sunt produse realizate in serie limitata si hand made.


Gama de produse a fost imbunatatita cu o linie de cosmetice  naturale premium, cu ingrediente bio luxuriante si o prezentare pe masura retetelor redescoprite. Astfel,  am creat Luxury , este prima gama de produse cosmetice de îngrijire premium. Cu nume sugestiv alese, ale unor  cunoscute stiluri muzicale, produsele beneficiază de o prezentare originală.

Povestea, ne dorim sa continue  impreuna cu voi!


Cum iti spuneam la inceput... orice realizare am alege din istoria marcii noastre, ar fi la fel de importanta ca oricare alta.

Chiar daca am vrea, nu am reusi sa facem un clasament al succeselor noastre, deoarece toate ne sunt pe aceeasi treapta in suflete.

 

Si sa nu uitam! Poti contribui si tu la povestea noastra! Este simplu, trebuie doar sa te inscrii in

 

Clubul Soapmill

Ne vei arata astfel sustinerea ta, iar noi te vom rasplati cu concursuri, reduceri sau promotii!


 

Noi, echipa  Soapmill, iti multumim pentru ca ne ajuti sa spunem o poveste frumoasa, in fiecare zi!Gandeste-te la primul lucru care iti vine in minte atunci cand spui Soapmill! Te-ai gandit la sapun, nu-i asa? Si noi la fel! Realitatea este ca, pentru noi, orice prim lucru care ne vine in minte atunci cand asternem pe hartie povestea Soapmill, este la fel de important ca si urmatoarele. Tot ce este legat de Soapmill ne este aproape de suflet si ne umple inimile de bucurie. Asa ca mai bine va spunem o povestea pana la capat...