1,4 – Dioxane

0
174

Cum suna 1,4 – Dioxane? Suna chimic, nu-i asa?

As vrea sa incep dur, cu link-uri importante anti-1,4-dioxane.

Toxic Chemicals – Ingredient Directory
United States Department of Labor – “Occupational Safety and Health Guideline for Dioxane”
US Environmental protection Agency
Safe Cosmetics
FDA
Organic Consumers Association

Dioxane este clasificat ca eter. Este un lichid incolor si are un miros dulceag.

Este considerat de catre International Agency for Research on Cancer (IARC) ca facand parte din grupa 2B. Aici intra substantele care pot cauza cancer oamenilor. IARC este o agentie interguvernamentala care face parte din Organizatia Mondiala a Sanatatii si Natiunile Unite. Are sediul in Lyon, Franta. Conduce si coordoneaza cercetarile asupra cauzelor aparitiei cancerului. De asemenea, conduce studii epidemiologice asupra aparitiei cancerului la nivel mondial.

Dioxane-ul combinat cu oxigenul din natura formeaza peroxizi.

Parte a procesului numit “ethoxylation”, Dioxane-ul contamineaza produse de ingrijire personala cum ar fi sampoane, deodorante, pasta de dinti sau apa de gura. Procesul respectiv face ca agentii de curatare si spumare (SLS, SLES) sa fie mai putini abrazivi si sa faca mai multa spuma.

Organic Consumers Association (ultimul link de mai sus) a sponsorizat in 2008 testarea produselor de ingrijire personala. In aproape jumatate dintre acestea, cercetatorii au gasit Dioxane.

FDA (U.S. Food and Drug Administration) a realizat in 1979 teste pe ingredientele din produsele cosmetice, precum si pe produsele finite. Datorita rezultatelor ingrijoratoare de la acea vreme, FDA incurajeaza producatorii sa nu mai foloseasca 1,4 – Dioxane, dar legislatia inca permite acest lucru.

“The Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act of 1986” este o lege din California votata in 1986 cu o majoritate de 63%. In aceasta, este stipulat faptul ca 1,4 – Dioxane este cancerigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here