3 exercitii care dau burta jos

0
433
vertical-leg-lift.jpg

Pentru cei mai multi dintre ghinionistii care “contabilizeaza” kilograme in plus, burta este cel mai enervant “bagaj”. Probabil pentru ca se scapa de el cel mai greu. Solutii exista insa!

Toti suntem asi la teorie, dar cand e sa aplicam regulile pe propriul corp, e greu rau sa ne urnim. Stim ca trebuie sa mancam echilibrat, sa asociem corect alimentele si sa facem miscare. Si ca sa n-o luam de la capat cu teoria despre mersul pe jos si alergarea de dimineata, i-am cerut unui specialist sa ne invete cateva exercitii, in afara clasicelor abdomene.

  1. Un abdomen plat se poate obtine facand zilnic asa-numitul “plug”. Intins/a pe spate, cu mainile deasupra capului, ridica picioarele pana fac cu abdomenul un unghi de 90 de grade. Mentine pozitia 3-4 secunde, apoi continua miscarea si du picioarele spre maini, pana atingi cu ele varful degetelor. Mentine pozitia alte 3-4 secunde, apoi revino usor in pozitia initiala. Sunt recomandate cel putin trei serii a cate 10 repetari, in fiecare zi. Exercitiul iti va face un abdomen plat, fara pachetele insa, dar in plus, pe cei care au probleme cu tranzitul intestinal, ii va ajuta.
  2. Acest exercitiu alungeste musculatura abdomenului, e bun si in cazul durerilor de spate si lucreaza si picioarele. Exercitiul se face din pozitia patrupedie, adica asa cum merg bebelusii sprijiniti pe genunchi si pe brate. Se tin bratele intinse, sprijinite pe palme, in dreptul umerilor. Mentinand aliniamentul, se extinde spre spate piciorul drept, ca intr-o cumpana, pana ajunge la acelasi nivel cu trunchiul. Se mentine acolo in jur de 5 secunde, apoi se aduce in pozitia initiala. Miscarea se executa identic si cu celalalt picior. Se fac 10-12 repetari pentru fiecare picior, in trei serii.
  3. Un exercitiu la fel de eficient, dar parca un pic mai dificil se face din pozitia culcat pe spate. Se ridica picioarele, perfect intinse, pana fac un unghi de 45 de grade cu solul. Se mentin in acea pozitie 4-5 secunde, apoi se readuc usor in pozitia initiala. Se fac 8-10 repetari, in 3 serii. Dupa ceva antrenament, vei putea face si forfecari cu picioarele in pozitia ridicat. Atentie insa, daca apar dureri de spate, exercitiile trebuie oprite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here