Aruncati la cos produsele cu chimicale pentru bebelusi!

0
192

Dupa acest articol, ne-ati scris in numar mare, ne-ati multumit si ne-ati indemnat prin vorbe frumoase sa continuam cruciada noastra impotriva produselor cu chimicale pentru bebelusi si copii.

Astazi, citind un articol excelent, mi-am dat seama ca noi ar trebui sa ne bucuram ca locuim in Europa si ca facem parte din Uniunea Europeana. Fiindca UE a interzis 1.100 chimicale ale caror legaturi cu aparitia cancerului si problemelor reproductive au fost demonstrate. Pe cand in SUA doar 8 (opt) chimicale dintre acestea sunt interzise.

“In SUA este un fel de Vestul Salbatic in privinta folosirii chimicalelor. Industriile pot folosi orice vor, cand vor, chiar si chimicale care cauzeaza cancer.”

Citatul ii apartine lui Margie Kelly, Directorul de Comunicare al “Healthy Child Healthy World“, o organizatie non-profit care ajuta parintii din lumea intreaga sa isi protejeze copiii de produsele care contin chimicale nocive.

Julie Revelant, un reporter excelent, apreciat in mod expres pentru articolele legate de sanatate, copii si cresterea acestora, a tras inca o data un semnal de alarma privitor la produsele cosmetice pentru bebelusi si copii.


Your baby smells even more beautiful after her bath, but as you wash her hair, lather her up with soap, and then slather on lotion, you could actually be exposing her to toxic chemicals. Chemicals — studies show — that are linked to cancer, autism, learning disabilities, infertility, allergic reactions and skin irritation, and other health complications.”

Julie este si ea mama si spune negru pe alb un fapt de necontestat: studiile au demonstrat ca in produsele cosmetice pentru copii exista chimicale toxice si, folosindu-le, ne expunem copiii la riscuri enorme despre care (de obicei) nu vrem sa discutam: cancer, autism, probleme motorii, infertilitate, reactii alergice si iritatii.
Ofera si un exemplu cunoscut, atat pe piata americana, cat si romaneasca. Un sampon pentru copii care in 2009 s-a dovedit ca avea in componenta 1,4 – Dioxane (si noi am scris un articol despre aceasta chimicala, aici) si quaternium 15, un conservant care omoara bacteriile prin eliberarea formaldehidei. Si acum este cazul sa fiti alarmati! In Octombrie 2011, dupa 2 ani, nu se schimbase nimic. Aceste 2 chimicale au aparut – din nou! – in rezultatele analizelor efectuate in laborator. Nu pot sa nu folosesc un proverb romanesc: cainii latra, caravana merge.
Avocatii comunitatii medicale sunt deosebit de ingrijorati si in legatura cu ftalatii. Un subiect, de asemenea, tratat si de catre noi aici. Aceste chimicale au efecte asupra sistemului hormonal si pot cauza probleme majore in momente critice ale dezvoltarii umane (la varste fragede sau pubertate).

Lisa Archer, Directorul National al Campaniei pentru Produse Cosmetice Sigure din partea Fondului pentru Cancer la San, a spus ca “ftalatii intervin in functionarea glandelor reproductive prin reducerea nivelului hormonilor sexuali, raspunzatori pentru dezvoltarea si functionarea organelor sexuale”.

Bebelusii si copiii sunt deosebit de vulnerabili. Conform unui studiu publicat in Jurnalul de Pediatrie din SUA, 81% dintre copii aveau un nivel ridicat de ftalati in organism dupa utilizarea sampoanelor, lotiunilor de corp si pudrei de talc. Si cu cat expunerea la produsele care contin ftalati este mai mare, cu atat nivelul din corp creste.

Bebelusii si copiii sunt in stadiul de dezvoltare, de aceea chimicalele extrem de toxice au un impact mult mai mare decat au asupra adultilor, de exemplu.

Asadar, dragi parinti si bunici, alegeti produse cosmetice 100% naturale pentru copii si nepoti. Efectele chimicalelor sunt latente, acestea fiind extrem de toxice atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. O ingrijire naturala, inca din prima zi de viata, este ideala pentru pielea si organismul unui bebelus sau copil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here