Ce sunt detergentii si ce contin ei?

0
428

Detergentii si sapunurile cu chimicale au aparut in timpul Primului Razboi Mondial si apoi in perioada interbelica, datorita lipsei acute de grasimi vegetale si animale. Detergentii contin in mare parte agenti tensioactivi, produsi extrem de usor din petrochimicale. Curios sau nu, detergentii contin enzime pentru a elimina petele cauzate de proteine, inalbitori pentru a decolora petele si coloranti albastri pentru a contracara ingalbenirea.

Detergentii ne-naturali nu sunt prietenosi cu mediul, nu sunt biodegradabili si, in plus, ne afecteaza sanatatea in mod constant. Contin chimicale care favorizeaza aparitia cancerului, in special cel de piele, contin toxine extrem de daunatoare si intreg produsul numit detergent are efecte secundare atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Cele mai multe chimicale se absorb rapid in corp si au un nivel de toxicitate ridicat, cauzand probleme extrem de grave tuturor persoanelor. Efectele fenolilor, de exemplu, asupra persoanelor hipersensibile sunt dezastruoase, inclusiv la expunerea superficiala. Institutul National de Sanatate al SUA a declarat ca fenolii sunt extrem de toxici si ar trebui interzisi. Acestia ataca sistemul nervos central, inima, vasele de sange, plamanii si rinichii.

Hipocloritul de sodiu, adica inalbitorul din majoritatea detergentilor de pe piata, este raspunzator pentru multe cazuri de otravire accidentala la domiciliu.

Parfumurile si colorantii sunt la coada chimicalelor nocive din detergenti, dar si acestea contribuie la aparitia dermatitelor de contact, iritatiilor sau inflamatiilor. Cu ajutorul umiditatii proprii unui corp sanatos, chimicalele din tesaturi (fara sa mai vorbim despre chimicalele din cosmetice) sunt absorbite direct in sange.

Dorinta oamenilor de a realiza schimbari la nivel personal si de familie, a condus catre o alegere fireasca, aceea de a folosi sisteme de spalare “verzi”. Adica, cu alte cuvinte, de a folosi agenti de spalare 100% naturali. Voi ne-ati incurajat permanent si ne-ati intrebat cand lansam detergentii, anuntati deja de ceva vreme, voi ati realizat importanta eliminarii chimicalelor din viata noastra de zi cu zi, iar noi am incercat si incercam permanent sa completam oferta de produse 100% naturale. Doar ca o lansare dureaza mai mult timp decat ne dorim noi sau voi… si este amanata din diverse considerente.

Acum nu mai este mult pana vom avea si detergentii naturali in magazinul Soap Mill, atat pentru rufe, cat si pentru vase. Poate reusim sa va surprindem chiar de 1 Martie. Bineinteles, asa cum v-am obisnuit, vom avea si surprize cu ocazia lansarii. Pentru a le afla din timp, va invit sa va inscrieti la newsletter-ul Soap Mill, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here