Cum a fost la BIOFACH 2013?

0
299

Avand in vedere ca vorbim despre cel mai mare eveniment al pietei bio internationale si ca este cea mai mare desfasurare europeana de profil de foarte mult timp, Biofach atrage an de an cele mai bune companii din lumea bio/organica, atat producatori, cat si furnizori. Pentru noi a fost o onoare sa participam pentru prima data, chiar in anul in care Romania a fost sarbatorita cu fast, fiind declarata “Tara Anului la Biofach 2013”.

Periplul nostru european a cuprins 5 tari – Ungaria, Slovacia, Germania, Cehia si Austria – si a constat intr-o plecare de aproape doua saptamani, a insumat peste 4.500 km. condusi, un portbagaj plin cu pliante, cataloage si produsele noastre bio.

In Bratislava ne-am plimbat pe strazi, era frig, dar totusi placut, iar a doua zi ne-am trezit cu zapada de 20 cm la fereastra. Drumul catre Nurnberg a fost insotit permanent de o ninsoare abundenta, dar cu 20 km inainte de Messe (locul expozitiei Biofach), autostrada era uscata si vremea din nou placuta.

 

Cu o zi inainte de deschierea oficiala, am amenajat standul Soapmill

 

 

… si masa de prezentare

 

 

Am spus-o si in interviurile pe care le-am acordat cu ocazia participarii la BioFach, dar si in discutiile libere de dupa eveniment, conceptul Pavilionului Romaniei, realizat de Bruno Andresoiu si echipa sa de arhitecti, a fost unul spectaculos, imbinand elementele traditionale cu cele moderne, alegand ca simbolul apei sa fie impletit cu cel al luminii (ciuturele erau elemente de iluminat) si cu cel al lemnului.

Pentru echipa MADR, cea care a organizat participarea Romaniei de anul acesta, nu avem decat cuvinte de lauda si toti cei 60 de expozanti au simtit si au spus la fel. Organizarea a fost impecabila, alegerea echipei de arhitecti cruciala, comunicarea cu expozantii la cel mai inalt nivel, iar prezentarea ne-a onorat.

 

Prezenta multor oficialitati importante din tara noastra a contat foarte mult, deoarece producatorii romani certificati bio/organic au nevoie de sustinere permanenta, dar in mod deosebit la un eveniment international de o asemenea valoare. Am fost mandri sa ii primim cu bratele deschise la standul Soapmill pe toti reprezentatii romani si sa discutam cateva minute despre dorintele noastre, ca unic producator roman de cosmetice certificat bio, inca de acum 2 ani.

 

 

 

 

 

La Biofach 2013, implicit si la standul nostru, au fost prezenti domnul Prim-Ministru Victor Ponta, Daciana Sarbu, Europarlamentar, sustinator extrem de important si consumator activ de produse bio, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, cu sotia, Daniel Ionescu, Secretarul General al MADR, dar si oficialitati germane si austriece.

 

 

 

In incheierea acestui post, va prezentam cu mandrie certificatul bio de anul acesta, pe care il veti putea consulta de maine si pe site. Cu aceasta ocazie, le multumim inca o data prietenilor de la Austria Bio Garantie!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here