De ce sa folosim cosmetice organice 100% naturale pentru bebelusi si copii?

0
299

Raspunsul este simplu pentru orice mama, parinte sau bunic: dorim sa le oferim copiilor nostri ce este mai bun in viata, sa ne asiguram ca sunt sanatosi si sa ii crestem in mod natural, evitand atacul latent al chimicalelor, atac care are consecinte grave, demonstrate stiintific.

Am vorbit de-a lungul timpului despre efectele nocive ale chimicalelor in produsele cosmetice, rubrica noastra avand deja 15 articole alarmante legate de actiunile chimicalelor.

Marea problema a timpurilor moderne este ca trebuie sa dovedim ca aceste chimicale sunt extrem de daunatoare, iar acest lucru dureaza foarte mult timp, uneori si 30 ani (vezi articolul despre pudra de talc). Totul ar fi mult mai simplu si mai rapid daca efectele chimicalelor nu ar fi latente, ci, din contra, ar actiona instant si ar produce alergii sau intolerante.

Paradoxul unei creme cu chimicale pentru funduletul bebelusului, de exemplu, este urmatorul: contine parafina lichida (ulei mineral) in cea mai mare proportie, folosita datorita actiunilor emoliente, lubrifiante, dar efectul hidratant este de scurta durata; pielea se usuca rapid, datorita distrugerii barierei uleioase proprii pielii sanatoase.

Ca atare, folosim o crema cu chimicale pentru copilul nostru, pielea se usuca, noi punem pe seama altor factori aceasta uscare (folosirea unui scutec, transpiratie etc.), prin urmare folosim mai multa crema, mai des.

Astfel, nevoia de a cumpara crema este indusa prin insasi natura cremei, adica folosirea unui ingredient care actioneaza pe termen scurt, dar care apoi distruge pielea, creeaza necesitatea de a cumpara inca un produs. Este o metoda excelenta de a vinde permanent si a deveni un produs apreciat de toata lumea.

Daaaar, dragi prieteni, vorbim despre pielea unui bebelus in varsta de 1 zi, 1 luna, 1 an! Daca, prin absurd, sa spunem, nu ar conta ce punem pe pielea noastra de adulti, pentru pielea Mariucai noastre as crea o marca de cosmetice 100% naturale! Ceea ce am si facut. Soap Mill are o poveste emotionala, pe care multi dintre voi o cunoasteti. Avem un mic atelier familial, plecand cu mama mea de la intrebarea “dar chiar nu exista sapunuri 100% naturale, asa cum faceau pe vremuri bunicile mele?”. Acel faimos EDTA, cu un grad inalt de toxicitate, prezent intr-un produs de curatare pentru bebelusi m-a facut sa privesc altfel lucrurile si sa incerc sa schimb lumea in care ne crestem copiii. Iar mama mea, ca orice mama si bunica responsabila, mi-a fost alaturi inca din prima zi.

Un alt ingredient pe care nu l-am tratat pana acum, dar comun in produsele cosmetice pentru bebelusi si copii, este lanolina. Produsele cosmetice Soap Mill sunt 100% vegan, iar lanolina este un ulei din lana de oaie (cel mai des); astfel noi nu vom folosi niciodata acest ingredient. Dar lanolina este utilizata pe scara larga in produsele cosmetice. Este o ceara prezenta pe firul de par al oilor domestice si este extrasa prin strivirea lanii. Protejeaza animalele in fata schimbarilor climaterice. Exista minim 15.000 tipuri de lanolina, datorita faptului ca este un produs natural.

Lanolina, totusi, are un continut ridicat de esteri (97%), alcool, acizi si hidrocarburi. In 1982, NACDG (North American Contact Dermatisis Group), a publicat un studiu realizat timp de 13 ani, studiu legat de reactiile la produsele cosmetice. Dupa cum spuneam si mai sus, studiile corecte se intind pe multi ani si poate aflam la maturitate rezultatele unor studii incepute cand eram bebelusi. Cum este si cazul studiului Universitatii Harvard legat de efectele nocive ale pudrei de talc.

Revenind la lanolina si studiul NACDG, 4,1% dintre subiectii care aveau dermatita de contact datorata produselor cosmetice aveau, de fapt, dermatita cauzata de lanolina. Procentele nu s-au modificat substantial de-a lungul anilor, in anii 1994 – 1998 – 3,3%, iar in 2000 era la 2,4%, cu toate ca au scazut.

Un alt factor important al achizitionarii unor produse pentru bebelusi si copii care nu contin lanolina, este ca lanolina poate provoca forme grave de acnee. Dupa cum v-ati dat seama, intra iarasi in discutie factorul timp, fiindca folosim o crema cu lanolina cand copilul are 2 luni si va avea acnee severa la varsta majoratului. Efectele latente sunt cele mai periculoase, in principal datorita faptului ca este greu de conceput ca actiunile noastre de astazi vor afecta copilul peste 15-20-30 ani. Mai mult, lana din care este extrasa lanolina este contaminata cu pesticide si insecticide. Acestea pot fi eliminate, dar cu ajutorul unor actiuni care nu sunt deloc naturale.

Stiti bine ca noi am tras semnale de alarma permanent. Suntem singurii producatori de cosmetice organice 100% naturale cu o rubrica activa legata de efectele nocive ale chimicalelor, suntem singurii producatori romani care am informat constant si am educat tinerii. Am sponsorizat evenimente la liceu si facultate, am impartasit tinerilor numeroasele informatii pe care le detinem si am incercat sa le insuflam pasiunea pentru natural in viata de zi cu zi. Suntem conectati la informatii si studii stiintifice, urmarim cu atentie publicarea la nivel international a unor experimente si teste in laborator, pentru a veni cu argumente atunci cand sustinem ca oferim o alternativa sanatoasa si sigura pe piata de cosmetice pentru bebelusi, copii si intreaga familie.

Categoria “Kids” cuprinde in acest moment 22 de produse care pot fi folosite pentru ingrijirea pielii sanatoase a bebelusilor si copiilor, cu rezultate excelente de-a lungul vremii. Avem foarte multi prieteni care folosesc aceste produse inclusiv pentru uz personal, deoarece eficacitatea este dovedita intai la bebelusi si copii, apoi si la maturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here