Detergenti si balsamuri de rufe “verzi”

0
205

Asa cum exista sapun “natural”, cu alcool, parfum sintetic sau coloranti, asa cum exista creme “naturale” cu parafina, asa exista si detergenti si balsamuri de rufe “verzi”.

Copiii, femeile si deopotriva barbatii sunt bombardati zilnic cu zeci sau sute de chimicale. Pentru ca detergentii clasici sunt realizati numai din chimicale, oamenii s-au indreptat catre alternative “verzi”. Daaaar, revin la indemnul nostru constant, inca de acum 3 ani: trebuie citite cu atentie etichetele! Chiar daca numele produsului duce cu gandul la natural, bio sau organic, chiar daca sunt aduse in fata 2-3 ingrediente naturale, acest lucru nu inseamna ca acel produs este 100% natural. Ci doar ca are cateva ingrediente naturale din 20-30-40 de ingrediente in total.

Chiar daca avem copii sau nu, spalam rufe de cel putin 2-3 ori pe saptamana si de fiecare data folosim detergent si uneori balsam pentru rufe.

JB Bardot este un specialist in medicina naturista si homeopatie si are un grad postuniversitar in domeniul holistic, adica in domeniul care se ocupa de metodele de tratament din afara medicinei clasice: masajul terapeutic, homeopatia, medicina naturista.

Chiar astazi a dat publicitatii un articol ce se refera la continutul extrem de toxic si nociv al balsamurilor de rufe. Unele dintre chimicale elibereaza in atmosfera formaldehida. Aceasta cauzeaza o varietate de reactii alergice serioase, cum ar fi iritatii, probleme respiratorii si tulburari neurologice.

Bardot a analizat chiar si balsamurile de rufe auto-denumite “eco-friendly”, adica prietene cu natura si a descoperit ca nu sunt deloc sanatoase. Contin, spre mirarea multora, chimicale si parfumuri sintetice care cauzeaza reactii care sunt de neacceptat si care au un impact negativ asupra sanatatii: alfaterpineol, camfor, benzil acetatelimonene, acetat de etil, pentan, alcool benzilic si cloroform.

Acestea contribuie, de asemenea, la o lunga lista de probleme de sanatate grave: greata, varsaturi, astm, reactii alergice cutanate, boli de ficat si rinichi, cancer si tulburari nervoase centrale. Bardot a mentionat surse ca “Ghidul de produse mai putin toxice” si site-ul “Environmental Health Association” din Nova Scotia. Utilizarea pe termen lung a acestor balsamuri de rufe poate contribui la supra-expunere chimica cronica, deoarece chimicalele se acumuleaza treptat in sistem, dupa cum a precizat si Institutul National de Securitate si Sanatate din SUA. 
“Scuza” multor companii care folosesc in continuare chimicale in produsele cosmetice sau in produsele de curatenie este ca nu se pot realiza produse 100% naturale eficiente.

Ma bucur ca noi am reusit sa demolam aceasta “scuza” si am creat pentru voi produse cosmetice cu adevarat 100% naturale, eficiente si cu actiuni dovedite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here