Foloseste testerele cosmetice pe mana, nu pe fata!

0
245
o-testing-makeup-facebook.jpg

Nu imprumuta produsele cosmetice si, pe cat posibil, nu folosi, pe zona fetei, testerele disponibile in magazine, chiar daca vrei sa te asiguri ca sunt exact ce iti doresti! Aceasta practica iti poate imbolnavi ochii si pielea. Iata ce afecţiuni risti si cum poţi evita contaminarea.

Mai toata lumea prefera sa testeze cosmeticele din magazine inainte de a le cumpara, iar unele persoane chiar si-au facut un obicei din a se machia in aceste locatii, la fiecare iesire in mall. Sigur, daca e voie, de ce nu!? Singurul impediment – dar unul foarte important – este acela ca folosirea neadecvata a acestor produse pe care le-au mai folosit zeci de persoane inaintea noastra, este ca ne pot imbolnavi. Exista insa cateva reguli pe care, daca le respectam, putem evita problemele oculare sau dermatologice:

  • Nu aplica creionul dermatograf pe mucoasa oculara, adica pe acea linie lucioasa de sub ochi si nici pe pleape, pentru ca zona este foarte sensibila. Ca sa vezi culoarea traseza o dunga pe mana. In acelasi mod e bine sa testezi si fondul de ten care nu se afla in recipiente care nu-i permit sa intre in contact direct cu pielea altor persoane – cum e cazul celui din cutii asemanatoare fardurilor -, fardul de obraz, pudra sau cremele.
  • Spala-ţi mainile inainte de a te machia.
  • Daca vrei neaparat sa testezi un fard de ochi pe ochi, asigura-te ca aplicatorul este de unica folosinţa.

Iata cu ce probleme risti sa te alegi

Cele mai frecvente afecţiuni provocate de testerele din magazine apar la nivelul ochilor (alergii, conjunctivite, urcioare etc.) din cauza bacteriilor conţinute de farduri sau de aplicatoare si chiar rani la nivelul corneei provocate de periuţa pentru mascara ori de creionul dermatograf. Ingredientele din care sunt fabricate cosmeticele pot provoca, de asemenea, alergii, roseaţa, iritare sau lacrimare.

Tot din cauza testerelor, te poţi alege cu eczeme, dermatite iritative și alergii, stafilococi, micoze, acne sau foliculita, la nivelul feţei. Pot fi afectate rapid de un virus herpetic, dupa ce ai testat un ruj sau un gloss, daca produsul respectiv a fost folosit de cineva care purta microbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here