Mirosul mentei te face sa zambesti :)

0
384
menta.jpg

Daca tinem cont de proprietatile acestei plante-minune, ar trebui sa spunem „menta” si nu „cheese”, atunci cand zambim la poze. Menta contine uleiuri aromate si este folosita pe scara larga in medicina. In plus, mirosul ei binedispune.

Conform specialistilor in tratamente naturale, menta e recomandata in tratarea insomniilor, a indigestiilor, gastritelor, tusei, sinuzitei, sau pruritului. Iata ce probleme de sanatate mai poti trata cu ajutorul mentei si in ce situatii e contraindicata.

– Mirosul mentei proapete sau al uleiului volatil calmeaza si binedispune;

– Menta este foarte utila în prepararea cremelor si are efect calmant daca e folosita la masarea zonelor cu contracturi musculare;

– Uleiul dizolvat in apa fierbinte sau decoctul din frunze sunt foarte utile pentru respiratie. Aceasta pentru ca aburul rezultat in urma celor doua procedee, inhalat usor, desfunda nasul, ameliorand simptomele sinuzitei, bronsitei si astmului.

– E indicata in starile febrile sau in cazurile de arsuri solare, pentru ca da senzatia de racire a pielii, datorita substantelor chimice continute în ea;

– Aplicatiile locale calmeaza pielea în cazurile de prurit (de mancarime), iar sampoanele cu menta sunt antimatreata.

– Masajul cu ulei de menta stimuleaza circulatia periferica si racoreste picioarele umflate. In zonele afectate de lovituri sau de crampe, ajuta la deblocarile energetice si la reducerea durerilor;

– Da senzatia de prospetime si de aceea este inclusa in compozitia majoritatii pastelor de dinti.

Atentie la efectele secundare!

– Folosita in exces (peste 15 g/zi) poate produce constipatie;

– E interzisa pacientilor cu calculi biliari, pentru ca poate provoca unele complicatii;

– Din cauza aromei foarte puternice, folosirea mentei in timpul tratamentelor homeopate este interzisa, indiferent sub ce forma (ceaiuri, guma de mestecat, pasta de dinti, bomboane etc). Aceasta poate diminua sau anula efectul remediilor naturale.

– În boli acute, poate fi folosita cel mult o saptamâna, iar daca nu are efectul scontat e indicat un nou consult medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here