Produsele cosmetice naturale Soap Mill si pH-ul

0
349

Prin notiunea de pH se exprima cantitativ aciditatea sau bazicitatea unei substante. Explicatie via Wikipedia. pH-ul neutru este considerat cel al pielii sanatoase, care are valoarea de 5,5. Apa distilata are pH 7 la o temperatura ambientala de 25 grade C, de exemplu, iar cafeaua are pH 5. Apa de mare are pH 8.

Din pacate, datorita unei reclame de la televizor cu multi ani in urma, convingerea colectiva este ca toate produsele cosmetice trebuie sa aiba pH-ul de 5,5. Ceea ce este total fals si considerat gresit de catre specialisti.

De exemplu, sapunurile trebuie sa aiba un pH intre 8 si 10, uleiurile de corp intre 6 si 9, uleiurile de masaj intre 8 si 10, cremele intre 5 si 7. Aceste valori sunt recomandate, dupa cum spuneam, de catre specialistii in dermatologie. In practica, valori fixe (5, 7, 9 etc.) nu se pot obtine decat cu ajutorul chimicalelor. Este absolut imposibil sa obtii valori fixe atunci cand lucrezi numai cu ingrediente 100% naturale.

Pentru sapunurile solide, in particular, este folosita masurarea pOH-ului, adica se masoara alcalinitatea caustica libera, concentratia ionilor de hidroxid in compozitie. pOH-ul nu se masoara independent, este derivat din pH.

Pana acum, doar cateva persoane ne-au cerut informatii legate de pH-ul produselor cosmetice Soap Mill, niciuna de curand. In schimb, publicarea valorilor pH-ului si pOH-ului va ofera o imagine completa si corecta asupra produselor noastre.

Sapun natural solid – pOH intre 0,060 si 0,066
Sapun/gel de dus/sampon natural lichid – pOH 0,09
Creme naturale – pH intre 4,69 si 5,59
Uleiuri de corp – pH 6,45 si 8,73
Uleiuri de masaj – pH 8,97 si 9,83
Exfoliante – pH intre 5,37 si 6,16

Dupa cum stiti, noi efectuam analize de laborator pentru produsele noastre, analize realizate la un laborator prestigios, independent, agreat de ANPC. Aceste valori sunt extrase din buletinele de analiza. Buletinele de analiza sunt confidentiale, prima nota de pe buletin se refera la reproducerea totala sau partiala, fapt ce duce la anularea acestuia.

In contextul acestui post, consideram oportuna mentionarea faptului ca exista foarte multi producatori romani care nu au avizul Ministerului Sanatatii, nu au efectuat analize fizico-chimice si/sau microbiologice, dar care isi vand produsele “100% naturale” pe blog-uri si/sau site-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here