Soap Mill la Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” din Sibiu

0
158

Stiu ca nu va asteptati sa mai scriu un post astazi, cand suntem pe picior de plecare, dar am primit o invitatie extraordinara pentru sfarsitul lunii acesteia. Aceea de a participa la un eveniment absolut deosebit, Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” din Sibiu, care se afla la editia a zecea, editie aniversara.

Ca atare, in perioada 26-29 august, Echipa Soap Mill va fi la Sibiu, in Piata Centrala a orasului.

Manifestarile vor incepe joi, 26 august, cu parada costumelor medievale si se vor termina duminica, 29 august, cu un impresionant foc de artificii. Acestea se vor desfasura in Centrul Istoric al Sibiului, adica Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Curtea Bisericii Evanghelice si Pietonala Nicolae Balcescu.

In cei noua ani anteriori, au fost organizate spectacole exclusiv cu tema medievala, de la dans si teatru pana la muzica si animatie stradala. In 2009, la festivitatea de deschidere au participat aproximativ 30.000 persoane, iar in fiecare zi media s-a situat in jurul valorii de 5.000 persoane.

Este un eveniment grandios, de amploare, iar noi suntem mandre ca vom fi acolo, imbracate in costume medievale si prezentand produse cosmetice… medievale. Va vom surprinde cu sapunuri naturale medievale, dupa cum spuneam, si cadouri cu aceeasi tema. Veti putea intra alaturi de noi in spiritul festivalului cu un sapun natural in forma de armura sau un sapun natural in forma de scut medieval, de exemplu. Nu va dezvalui mai multe, dar deja in atelier este o frenezie specifica provocarilor pe care organizatorii ni le-au lansat odata cu invitatia primita pe mail si la telefon.

Ne vor sta alaturi prietenii de la EcoDecoLight, producatori romani de lumanari naturale, care vor recrea autentice seri medievale cu ajutorul lumanarilor pe care le creeaza, colorate si imbietor de parfumate.

Tema din acest an se numeste “Bresle medievale”. Pe langa programul clasic al evenimentului (care include concerte de muzica medievala, animatie si turniruri cavaleresti, dansuri medievale, spectacole de teatru medieval), anul acesta publicul va avea parte in cele patru zile de eveniment de momente speciale in care va putea descoperi “Povestea breslelor medievale”.

Un decor aparte, care presupune constructia a zece case de breasla in Piata Mare, va recrea in centrul istoric al Sibiului imaginea de oras in oras. In fiecare din aceste zece case de breasla, brutari, olari, tesatori, scriitori, croitori, magi, fierari, trubaduri, alchimisti, alaturi de alti breslasi vor incerca sa anime atmosfera timp de patru zile si sa conduca publicul in povestea medievala a breslelor.

In tabara medievala din Curtea Bisericii Evanghelice – Piata Huet, ordinele cavaleresti vor face demonstratii de lupta in fiecare zi de festival.

Seara, breslasii, negustorii, artistii invitati la festival si publicul spectator deopotriva se retrag la taverna medievala din Piata Mica, unde mesteri bucatari vor pune pe mese bucate alese spre desfatarea tuturor, iar menestreli si trubaduri vor intretine atmosfera pana tarziu in noapte.

Si, pentru ca si breslasii au nevoie de o piata a lor… in centrul acestui oras in oras, negustori de fructe si legume, de condimente, ceaiuri si vinuri, plus alte produse specifice, vor da suflu unei piete medievale autentice.

Poate parea ciudat ca un producator roman de cosmetice naturale participa in anul 2010 la un festival medieval, dar, dupa cum unii dintre voi cunoasteti, istoria sapunului precizeaza ca in secolul 15 se producea sapun in Venetia, un punct important al epocii medievale.

Cateva secole mai tarziu, cu mijloace moderne, dar cu design medieval, Echipa Soap Mill sarbatoreste alaturi de turisti, spectatori, organizatori, participanti si invitati la… Festivalul Medieval “Cetati Transilvane” din Sibiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here