Uleiul de masline

0
186

Uleiurile folosite in cosmeticele organice si naturale Soap Mill sunt exclusiv vegetale! Nu folosim niciun fel de grasime, lichida sau solida, de origine animala si nici nu testam produsele pe animale.

Aceste lucruri sunt deosebit de importante si sunt o dovada a respectului nostru fata de natura si de planeta.

Am ales inca de la inceput sa folosim uleiuri vegetale. Ne-am gandit sa evidentiem cateva caracteristici importante ale acestor ingrediente, pentru ca voi sa cunoasteti efectele si actiunile acestora asupra pielii si corpului.

Uleiul de masline

Atena si Poseidon si-au disputat un oras proaspat nascut si pentru ca niciunul dintre ei nu a reusit sa il castige, Zeus a spus ca zeul care va oferi acelui oras darul cel mai de pret, acela il va castiga. Zeul Marii, Poseidon, le-a oferit apa sarata, iar Atena, Zeita Pacii si Intelepciunii, le-a oferit un maslin. Oamenii au fost incantati de maslin, iar orasul a primit numele Atena.

Peste un miliard de maslini exista in prezent in tari ca Grecia, Italia, Spania, Franta, Turcia sau Brazilia. Datorita faptului ca maslinul are o viata lunga, de peste 2.000 ani, rodeste dupa 5-6 ani de la plantare.

Proprietatile benefice pe care uleiul de masline le are asupra sanatatii se datoreaza continutului ridicat de acizi grasi nesaturati (Omega 3, Omega 6) si substante antioxidante.

Daca folositi ulei de masline zilnic, trebuie sa aflati ca si acesta este clasificat pe categorii: ulei extra-virgin (ulei de prima presa, cu o aciditate de maxim 0,8%), ulei virgin (aciditate de maxim 2%) si ulei rafinat (ulei tratat chimic pentru a ii reduce gustul, mirosul si acizii grasi).

Folosim ulei de masline (atat conventional, cat si organic) in compozitia produselor cosmetice organice si naturale Soap Mill.

Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, de aceea adaosul de vitamine nu este necesar. Datorita compozitiei sale este un ajutor de nepretuit pentru piele. De la curatare si regenerare pana la hidratare, uleiul de masline ajuta tenul obosit si uscat, creste elasticitatea pielii si o hidrateaza in mod natural. Mainile si unghiile, in special, sunt permanent sub actiunea factorilor externi si de mediu, de aceea folosirea zilnica a cosmeticelor organice si naturale Soap Mill este indicata tuturor persoanelor. Pentru ca produsele ce contin ulei de masline ajuta la prevenirea imbatranirii celulelor.

Uleiul de masline este unul dintre cele mai bune analgezice naturale, calmeaza durerile de natura inflamatorie. Efectele calmante se datoreaza oleocantalului. De asemenea, cercetarile stiintifice au demonstrat ca folosirea uleiului de masline pe termen lung protejeaza impotriva cancerului, in special al celui de piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here