Uleiul de palmier

0
360

Uleiurile folosite in produsele cosmetice organice si naturale Soap Mill sunt exclusiv vegetale! Nu folosim niciun fel de grasime, lichida sau solida, de origine animala si nici nu testam produsele pe animale.

Aceste lucruri sunt deosebit de importante si sunt o dovada a respectului nostru fata de natura si de planeta.

Am ales inca de la inceput sa folosim uleiuri vegetale. Ne-am gandit sa evidentiem cateva caracteristici importante ale acestor ingrediente, pentru ca voi sa cunoasteti efectele si actiunile acestora asupra pielii si corpului.

Uleiul de palmier

Uleiul de palmier este originar din Africa, unde in prezent exista numeroase plantatii, mai ales in sudul Africii. Este utilizat de mii de ani pentru prepararea hranei, dar in ultimii ani productia, comercializarea si consumul de ulei de palmier a luat un avant puternic. Ca atare, acum ocupa locul trei la nivel mondial in ceea ce priveste consumul de uleiuri si grasimi, dupa grasimile animale si uleiul de soia.

Uleiul de palmier se obtine din partea carnoasa care inconjoara samburele, prin zdrobire si presare. Samburii sunt si ei procesati, rezultatul fiind uleiul din samburi de palmier, similar cu cel din samburi de masline sau struguri.

Uleiul de palmier nu contine colesterol si este bogat in vitaminele A si E. De asemenea, contine beta-caroten, care are rol important in sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii. Rolul principal al vitaminelor A si E este acela de antioxidant. Cercetatorii au evidentiat faptul ca antioxidantii au legaturi cu prevenirea cancerului, in special al celui de piele.

Sapunurile naturale Soap Mill contin ulei de palmier pentru ca suntem convinse de actiunile benefice ale acestui ulei asupra pielii voastre. Alte efecte importante sunt: calmeaza si intretine pielea, trateaza dermatozele, pruritul si amelioreaza psoriazisul. Cea mai buna dovada a actiunii uleiului de palmier asupra tenului si corpului este ca produsele cosmetice pentru copii contin ulei de palmier, mai ales cele pentru piele sensibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here