Untul de Macadamia

0
170

Genul Macadamia a fost denumit dupa numele chimistului John Macadam. Irlandez prin nastere, adoptat de Australia, John Macadam a devenit celebru in 1857, cand colegul sau, Ferdinand von Mueller, a dat numele sau unui gen de flori. Genul Macadamia cuprinde 9 tipuri de copaci, care au intre 2 si 12 metri inaltime.

Doar Macadamia integrifolia si Macadamia tetraphylla se folosesc in industria alimentara si in cea cosmetica, restul fiind otravitoare. Nutritional, nucile de Macadamia, pentru ca sunt nuci, sunt o alternativa la arahide. Mai mult decat atat, gustul este dulce si placut.

Untul de Macadamia contine cantitati mari de antioxidanti, fibre, proteine, minerale si grasimi mononesaturate. Cel pe care noi il vom avea la vanzare si pe care o sa il folosim in cremele naturale este presat la rece si are originea in Italia.

Untul de Macadamia este un excelent emolient, este absorbit rapid in piele si nu lasa urme grase. Contine omega 3 si omega 6. Se oxideaza foarte greu, oferind produselor un termen de valabilitate indelungat. Untul de Macadamia are o compozitie similara sebumului, de aceea este extrem de delicat, oferind o senzatie luxurianta la atingere, de catifelare suprema a pielii.

Ca atare, reteta pe care noi am conceput-o, pentru o noua crema naturala Soap Mill, a inclus in mod firesc si untul de Macadamia in compozitie. De asemenea, untul de Macadamia se poate achizitiona in cutii de 100 g., cu sau fara adaosuri de uleiuri esentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here