Va mai aduceti aminte de plagiatoarea de anul trecut…?

0
125

Nu, acea plagiatoare nu a recidivat. Dar se pare ca suntem foarte interesante. Noi, cuvintele noastre, ideile noastre, creatiile noastre, munca noastra. De data aceasta la mii de kilometri distanta de casa…

Articolul respectiv a fost sters dupa ce am sesizat printr-un comentariu faptul ca o fotografie si texte ample de pe Soap Mill Shop varianta in engleza au fost preluate cu o singura mentiune, dar fara niciun link.

Dupa cum stiti, noi colaboram cu Simona, traducator autorizat, care ne-a furnizat o traducere de calitate a site-ului nostru. Am inceput sa realizam teste pe varianta in engleza, ca atare in jurul aniversarii noastre am avut pentru cateva zile si varianta in engleza a site-ului, exceptand Shop-ul.

Dupa cum spune o poveste, nici bine vorba n-am sfarsit, ca am si gasit un articol realizat pe munca noastra si cu o singura mentiune “Soap Mill” si atat. Fara credite acordate lui Daniel, cu toate ca au preluat si o fotografie realizata de el (cea cu scrub-ul anticelulitic) si fara sa scrie ca introducerea ne apartine. Pur si simplu copy-paste de la noi la ei.

Domnul cu care am discutat si care ne-a dat mail dupa aproximativ o saptamana de la data comentariului meu, a fost “dragut” si a spus ca angajeaza oameni care scriu articole, pe care nu ii poate verifica. Explicatia era cusuta cu ata alba, mai ales cand vezi ca ai in articol o fotografie realizata de un profesionist, care este protejata de legea dreptului de autor si nu numai. Adica in text erau reclame (cu link-uri) catre firme care produc “cosmetice naturale”, ghilimelele sunt voite, dar nu au putut sa puna un link si catre Soap Mill.

In fine, pana la urma lucrurile s-au rezolvat, se pare ca scriitorul a fost concediat (ma indoiesc, dar este posibil), insa acest lucru s-a intamplat doar pentru ca suntem vigilente si avem un avocat extraordinar.

Avem si print screen-urile, dar nu cred ca are rost sa mergem mai departe cu acest plagiat, deoarece conflictul este inchis din punctul nostru de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here